Interview med Line Henriksen

Interview med Line Henriksen

Af Josefine Petersen og Isabella Sørensen

Mange mennesker vælger at blive veganere, fordi de finder ud af, hvor dårligt dyrene har det og at det er bedst for jorden, hvis vi ikke spiser store mængder kød. Men hvordan er det så at være veganer? Det har vi snakket med Line Henriksen om, som både har været vegetar og veganer.

Line Henriksen
  Line Henriksen er 25 år gammel, og hun arbejder på Børsen i Svendborg som kok. Line startede med at være vegetar i 1 1/2 år, og derefter valgte hun at blive veganer. Det var hun også i 1 1/2 år. Hun stoppede da hun begyndte at arbejde på Børsen, fordi hun ikke havde tid til at tænke så meget over hvad det var hun skulle spise. Hun havde ikke tid til at tænke over de vitaminer man skal have som veganer. Line blev veganer  fordi hun fandt ud af hvordan miljøet havde det. En anden grund til at hun blev veganer var at hun ikke ville indtage animalske produkter. Hun har heller aldrig brudt sig om f.eks rødt kød. 
Hun startede med at se nogle dokumentarfilm om veganisme, og der gik det op for hende, at der var så mange fordele ved at være veganer. Hun læste nogle statistikker, om hvordan det er at være veganer fremfor kødædende. Og igen siger hun, at der er mange flere fordele end ulemper ved at være veganer. For hende var det et meget let skridt at blive veganer. Line spiser stadig ikke særlig meget kød, men hun spiser bare, det der er. Line mener, at det var 100% godt for hende at være veganer, da hun også tabte sig hurtigt og hun kunne mærke det på hendes kondition og hun kunne se det på hendes hud. Hun følte sig friskere. Specielt efter julemaden, hvor man tit er træt, var hun på ingen måde træt, da hun spiste fuldt vegansk. Line får ikke den der tunge fornemmelse, efter hun har spist sig mæt. 


  Line fik meget mere overskud både mentalt og fysisk. Det bedste ved at være veganer for Line, var at, man fik det bedre med sig selv, fordi man ved at man ikke, putter alt muligt ned i sig selv af e-numre. Line havde også god samvittighed med sig selv hele tiden, fordi hun ikke spiste, noget der har skadet dyr, så Line følte sig som et bedre menneske. Det var dog lidt besværligt for hende lige i starten. Man skulle undersøge mange ting, men efter noget tid vidste man bare hvad, man kan spise, og hvad man ikke kan spise som veganer. Men det var mest besværligt når man, skulle ud til nogen og spise, men hendes forældre og venner var meget forstående, og meget interesserede i hvad det var. Så de spiste altid det, hun serverede, da de alle var meget friske på at prøve noget nyt. Men hvis hun skulle ud til en større begivenhed blev der bare lavet en special-ret til hende. Men nogen gange har hun også bare taget noget mad med selv. I starten var det dyrere, men i længden var det billigere, fordi så vidste man, hvad man skulle spise.

  Line følte ikke, at det var mere besværligt at handle ind til vegansk mad frem for ikke-vegansk mad. Men hun syntes faktisk, at det var nemmere, end hun troede at leve vegansk. Hun havde meget baggrundsviden da hun på sit studie, havde skrevet mange opgaver om det. Så hun havde også motivationen til at starte, fordi hun faktisk vidste så meget om det før hun startede. Hun vidste at man som veganer, skal spise b12 vitaminer, og det vitamin skal du have, så hun følte sig godt forberedt til at blive veganer. Hun vil igen prøve at kaste sig ud i at blive veganer igen, men det kan være svært, når man bor sammen med én, der ikke vil være veganer. Men i fremtiden så begynder man at tænke; hvad med børnene? Skal de også være veganere? Så Line kan godt se at det måske ikke er en så god ide. Men hun kan stadig rigtig godt tænke sig at gå igang igen, når hun føler sig klar, og når hun har overskuddet til det og i forhold til arbejde. Det er faktisk bare et sprøgsmål om vilje. 
Line tror også at fremtiden, bliver mere vegansk. Men hun tror dog ikke, at vi  får de gamle med på den. 




Kommentarer

Populære opslag fra denne blog

Interview med Benny Madsen og Lasse

Veganer vs. Ikke-veganer